• Al bijna 40 jaar Spanje specialist
  • 7 dagen per week geopend
  • Geld terug garantie
  • Adembenemende uitzichten
  • Oude traditionele wijk
  • Veel keuze aan stranden

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
er erg veel leuke festivals georganiseerd worden in Benicassim

Algemene informatie over Benicassim

Benicàssim is een gemeente en badplaats gelegen in de provincie Castelló , aan de Costa del Azahar in Spanje . Het Desert de les Palmes- gebergte verder landinwaarts beschermt de stad tegen de noordenwind. De naam is afgeleid van de Banu Qasim-stam, een segment van de Kutama Berbers die het gebied vestigden tijdens de 8e-eeuwse Moorse verovering van Spanje.
Benicassim in feiten
  • 6 kilometer lang strand
  • Gelegen aan de Costa del Azahar
  • 13 km ten noorden van de stad Castelló de la Plana

Tips en excursies van de reisleiding voor Benicassim

1
Aquarama waterpark
Aquarama is een waterpark, gelegen in Benicàssim, Castelló, Spanje. Het park heeft de elfde hoogste glijbaan ter wereld genaamd The Devil's Drop samen met The Beast in Western Water Park.
2
Voramar
Het strand van Voramar is een zandstrand in de gemeente Benicasim in de provincie Castellón.

Winkelen in Benicassim

Er is zeker aanbod aan verschillende winkels in Benicassim. Zowel supermarkten als kledingwinkels.

Uitgaan in Benicassim

De nacht van San Juan is een grote nacht in heel Spanje, maar aangezien het een festival is dat plaatsvindt op de stranden, is Benicassim met zijn prachtige stranden een geweldige plek om deze nacht door te brengen. Het concept van dit festival is om jezelf te reinigen van de "slechte dingen" van het afgelopen jaar en dan te vragen wat je wenst voor het komende jaar. Vreugdevuren worden aangestoken op het strand, mensen feesten en dansen en springen vaak door het vuur, en gaan dan om middernacht naar de zee om hun voeten te reinigen als onderdeel van het ritueel.

Actief bezig zijn in Benicassim

Op korte afstand van de stad Benicassim ligt het manege en de school - de Hípica de Castellón. Het is de perfecte setting voor paardrijden in een prachtige omgeving.

Het mooie ovale Els Terrers-strand heeft een zeilclub en -school, waar u kunt zeilen, windsurfen of kajakken. Er zijn lessen voor nieuwelingen en het is geopend van mei tot augustus.

Vervoer in Benicassim

De gemeente Benicàssim kan worden bereikt vanaf het regionale RENFE-station (Spaans Nationaal Spoorwegnetwerk) in Benicasim of vanaf het station van Castellón, waar een groter aantal treinen is en een regelmatige busverbinding naar Benicasim.

Praktische info over Benicassim

Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.