• Feesten, festivals en carnaval
  • Stadsstrand
  • Toeristisch centrum

Vind mijn vakantie

Zoeken
Wist u dat..
Sant Feliu de Guixols bekend staat om zijn feesten, festivals en vooral zijn carnavals.

Algemene informatie over San Feliu De Guixols

Sant Feliu de Guíxols is een gemeente in de comarca van de Baix Empordà in Catalonië, Spanje. Het is gelegen aan de Costa Brava en is een belangrijk haven- en toeristisch centrum. In het noorden grenst Sant Feliu de Guixols aan het chique resort s'Agaró, gebouwd rond het strand van Sant Pol.
San Feliu De Guixols in feiten
  • Gelegen aan de Middelandse zee
  • Beschikt over veel kleine baaien
  • Costa Brava

Tips en excursies van de reisleiding voor San Feliu De Guixols

De gemeente Sant Feliu de Guíxols is één van de gemeenten die qua cultuur als rijk wordt beschouwd vanwege meerdere factoren, zoals het grote erfgoed dat ze bezitten. Er zijn veel plaatsen die als erfgoed worden beschouwd, waarbij wordt benadrukt dat de architectuur van plaatsen zoals religieuze, de meest opvallende zijn de kluizen en het plaatselijke klooster, hoewel ook plekjes zoals het casino of de markt deel uitmaken van het architecturale en iconische erfgoed van de plaats. Er worden ook een groot aantal activiteiten aangeboden, vooral de festivals en festiviteiten van de stad.

Uitgaan in San Feliu De Guixols

Sant Feliu de Guíxols ligt in een gebied dat bekend staat om zijn feesten, festivals en vooral zijn carnavals.

Het Porta Ferrada International Festival, ingesteld in 1958, wordt gevierd in het havengebied van de stad. Het omvat theater, muziek en dans, en wordt meestal gevierd in de zomer.

Actief bezig zijn in San Feliu De Guixols

Sant Feliu de Guixols, is een perfecte plek voor buitenliefhebbers die kunnen genieten van wandelen, hardlopen of fietsen; er zijn een aantal uitstekende routes voor wandelaars. Bovendien zijn er maneges in de buurt die geschikt zijn voor alle niveaus van paardenexpertise.

Er zijn geweldige faciliteiten voor diegenen die aan watersport willen doen en vissers zullen genieten van de rijke wateren die te vinden zijn bij de vele landtongen in het gebied.

Andere sporten die lokaal beschikbaar zijn, zijn onder meer atletiek, verschillende lichaamsvormende sportscholen, tennis, skelters en paddle.

Vervoer in San Feliu De Guixols

Er rijden regelmatig verschillende buslijnen wat een prima vervoersmiddel is. Er zijn natuurlijk ook altijd taxi´s beschikbaar maar die zijn wel een stuk prijziger.

Aanbod San Feliu de Guixols