Ga naar:

Alcúdia

  • Prachtige 2 kilometer lang strand
  • Azuur blauwe zee
Zoek een andere plaats in Mallorca
+ 3
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

De naam Alcúdia uit het Arabisch stamt en betekent "zeewaarts gerichte heuvel".

Algemene informatie over Alcúdia

Alcúdia is de oudste stad van Mallorca gelegen in het noordoosten van het eiland aan de gelijknamige baai, Badia d'Alcúdia.
Alcúdia in feiten
  • Deze stad is in het jaar 903 door de Mooren ( Arabieren ) gebouwd.

Tips en excursies van de reisleiding voor Alcúdia

Het waterpretpark "Hidropark" in de haven van Alcúdia is een aanrader. Naast de gebruikelijke watersporten als jetskiën, snorkelen, wake boarden, kitesurfen enz. kunt u hier ook geweldig paardrijden, wandelen ,fietsen.

Winkelen in Alcúdia

Shoppen kun je onder andere in het historische oude centrum van Alcúdia. De smalle winkelstraten zijn kenmerkend voor de stad en bieden een breed scala aan winkels voor kleding, sieraden, parfum, souvenirs, horloges en lokale (handwerk). Op dinsdag en zondag is er een markt met veel verse producten. Tussen Juni en September is er op woensdag en zaterdag 's avonds een markt in de haven.

Uitgaan in Alcúdia

Lekker op een terrasje genieten van de avondzon met je voeten in het witte zand is hier een "normale" bezigheid. In de avond helemaal los gaan is wat veel mensen doen in Alcúdia, want er is altijd wel een bar die in de smaak valt, en er zijn meer dan genoeg disco's en clubs.

Actief bezig zijn in Alcúdia

Langs het strand wandelen is één van de bezigheden hier, maar je vindt hier natuurlijk alle mogelijke watersporten inclusief het huren van boten. Op de fiets de omgeving verkennen is ook een mogelijkheid.

Vervoer in Alcúdia

Vanaf Alcúdia rijden de bussen in alle richtingen en komen uiteindelijk in Palma de Mallorca.

Praktische info over Alcúdia

Let op dat je voldoende zonnebrand gebruikt want door het zeeklimaat (wind en droge lucht) merk je pas 's avonds hoe sterk de zon was. . Kraanwater : In Spanje kunt u niet, zoals wij hier in Nederland, zomaar uit de kraan drinken. Let hier goed op! Als u het wel drinkt kunt u last krijgen van u maag.