Boek eenvoudig je COVID-test via Solmar bij HealtCheckCenter

COVID PCR-test

Om u als klant van Solmar zo veel mogelijk te ontzorgen hebben we het regelen van de PCR-test/Antigeentest makkelijker voor u gemaakt. Wanneer u naar covidtest.solmar.nl gaat vult u uw gegevens in. Bij het veld "overige informatie/Boekingscode*" vult u uw boekingsnummer in (let op, niet het factuurnummer!). U kunt zelf een locatie, datum en tijd kiezen voor de test. Wanneer u zich in uw eentje laat testen kost een PCR test €57,- Indien u zich met 2 of meer personen laat testen zijn de kosten voor een PCR test €45 per persoon. Een Antigeen Sneltest kost €38,70. U rekent het te betalen bedrag af bij HealtCheckCenter, niet bij Solmar. U ontvangt als klant van Solmar bij uw test een gratis (Non)Covid-19 certificaat (afreisdocument) ter waarde van €25,-.

HealthCheckCenter beschikt over 42 testcentra verspreid door Nederland, hierdoor is er dus altijd een testcentrum bij u in de buurt! Het testresultaat is doorgaans 24-36 uur na afname beschikbaar. Momenteel dient u maximaal 72 uur (bij PCR-test) voor aankomst in Spanje getest te zijn, dit geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder. U kunt ook kiezen voor een Antigeen (snel)test, de uitslag hiervan is binnen 30-60 minuten beschikbaar. Indien u een busreis gaat maken, houd u dan rekening met de tijd van de busreis. (ca. 20 uur tot de Spaanse grens). Deze Antigeen sneltest wordt zowel geaccepteerd voor Frankrijk als voor Spanje. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Dit betekent dat u zich één dag vóór vertrek of op de dag van vertrek dient te laten testen.

Wanneer u negatief getest bent ontvangt u naast de uitslag ook een afreisdocument (COVID-19 Medical Certficate). Dit afreisdocument is een Engelstalig document. Dit document dient u uitgeprint bij u te hebben. Bij een test bij de GGD of uw huisarts ontvangt u geen afreisdocument, het heeft dus geen zin om u hier te laten testen wanneer u dit doet om op vakantie te gaan.

Doordat HealthCheckCenter beschikt over vele locaties en ruime openingstijden heeft, is het niet nodig om heel ruim van tevoren uw afspraak in te plannen. Ook kunnen de regels tussendoor veranderen en ook daardoor is het raadzaam om uw afspraak niet al maanden of weken van tevoren in te plannen.

Voor alle testlocaties klikt u hier
Voor de veelgestelde vragen over de PCR test klikt u hier
Voor het maken van een afspraak klikt u hier


Gratis testen
De overheid heeft op 18-06-2021 tijdens de persconferentie aangegeven dat coronatesten voor vakantiereizen in juli en augustus gratis zullen zijn. U kunt vanaf 30 juni 2021 uw gratis test inplannen via www.testenvoorjereis.nl

Voorwaarden

Solmar werkt samen met HealthCheckCenter om PCR-testen/ Antigeentesten tegen een gereduceerd tarief aan te kunnen bieden voor klanten die bij Solmar geboekt hebben. Solmar is uitdrukkelijk geen partij in deze. De consument gaat de overeenkomst aan met HealthCheckCenter.

De consument is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het kunnen tonen van de juiste documenten bij aankomst in het land van bestemming. Ook is het de verantwoordelijkheid van de consument om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen.

Indien u een test heeft gepland en deze blijkt niet meer nodig te zijn of uw reis kan niet doorgaan krijgt u het betaalde bedrag terug van HealthCheckCenter. Dit geldt alleen wanneer de test nog niet is afgenomen.

Consumenten die bij Solmar geboekt hebben kunnen door middel van het invullen van hun boekingsnummer een korting krijgen op hun PCR test. Dit geldt alleen wanneer de test geboekt en afgenomen wordt bij HealthCheckCenter.