Ga naar:

Vrsar

  • Zeer levendig en gezellig vissersplaatsje
  • Mooie stranden met vele faciliteiten
  • Omringd door de adembenemende natuur van Lim
Zoek een andere plaats in Istrie
+ 8
Vanaf365,-Per persoon
Busvakantie Logies & Ontbijt27 april 2022 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

De bekende verleider Casanova twee maal in Vrsar was? Als we zijn memoires mogen geloven, bezweken er beide keren een aantal lokale schoonheden aan zijn charmes.

Algmene informatie over Vrsar

Vrsar is een zeer levendig vissersplaatsje met een bijna 2000 jaar oude geschiedenis. Vrsar heeft een mooie kust en wordt omringd door de adembenemende natuur van de Lim Vallei. Tegenover het plaatsje ligt een archipel met 18 onbewoonde eilandjes. De bruisende haven van Vrsar is vaak het startpunt voor prachtige zeiltochten in de mooie omgeving. Vrsar heeft een aantal stranden waarvan het Belvedere strand de populairste is. Het is een kiezel/betonnen strand van ruim 500 meter lengte en 10 meter breed. Verder vindt u allerlei faciliteiten bij het strand zoals douches, toiletten en strandwacht. Ook voor de actievelingen is Vrsar zeer geschikt met onder andere mogelijkheden om te fietsen, wandelen, duiken en snorkelen.Vrsar is een zeer levendig vissersplaatsje met een bijna 2000 jaar oude geschiedenis. Vrsar heeft een mooie kust en wordt omringd door de adembenemende natuur van de Lim Vallei. Tegenover het plaatsje ligt een archipel met 18 onbewoonde eilandjes. De bruisende haven van Vrsar is vaak het startpunt voor prachtige zeiltochten in de mooie omgeving. Vrsar heeft een aantal stranden waarvan het Belvedere strand de populairste is. Het is een kiezel/betonnen strand van ruim 500 meter lengte en 10 meter breed. Verder vindt u allerlei faciliteiten bij het strand zoals douches, toiletten en strandwacht. Ook voor de actievelingen is Vrsar zeer geschikt met onder andere mogelijkheden om te fietsen, wandelen, duiken en snorkelen.
Vrsar in feiten
  • Gelegen aan de kust van Istrië
  • Zeer levendig vissersplaatsje
  • Bijna 2000 jaar oude geschiedenis
  • Omringd door de natuur van de Lim Vallei
  • Stranden zijn bekroond met de Blauwe Vlag
  • Milde winters en lange, warme zomers

Tips en excursies van de reisleiding voor Vrsar

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Vrsar, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Het is een smalle baai tussen Vrsar en Rovinj, die een paar kilometer het binnenland inloopt. Ontdek het prachtige groenrijke natuurgebied waar oesters, mosselen en vis worden gekweekt.
1
Lim

Het is een smalle baai tussen Vrsar en Rovinj, die een paar kilometer het binnenland inloopt. Ontdek het prachtige groenrijke natuurgebied waar oesters, mosselen en vis worden gekweekt.

Vrsar is een van de weinige plaatsen in Istrië met een sportvliegveld. Gebruik het zo goed mogelijk en geniet van een panoramische vlucht boven Vrsar en de Baai van Lim.
2
Vliegtochtje

Vrsar is een van de weinige plaatsen in Istrië met een sportvliegveld. Gebruik het zo goed mogelijk en geniet van een panoramische vlucht boven Vrsar en de Baai van Lim.

Ontdek de zeegrotten rond het schiereiland Kamenjak. Peddel langs de zuidelijke kaap van Istrië en in twee grotten, ga snorkelen, bewonder de verschillende baaien en stranden en duik in het water vanaf de rotsen.
3
Kaap Kamenjak

Ontdek de zeegrotten rond het schiereiland Kamenjak. Peddel langs de zuidelijke kaap van Istrië en in twee grotten, ga snorkelen, bewonder de verschillende baaien en stranden en duik in het water vanaf de rotsen.

De bekende verleider was maar liefst twee maal in Vrsar, in 1743 en in 1744. Als we zijn memoires mogen geloven, bezweken er beide keren een aantal lokale schoonheden aan zijn charmes.
4
Straat van Casanova

De bekende verleider was maar liefst twee maal in Vrsar, in 1743 en in 1744. Als we zijn memoires mogen geloven, bezweken er beide keren een aantal lokale schoonheden aan zijn charmes.

Winkelen in Vrsar

In Vrsar liggen een aantal supermarktjes, wat toeristenwinkeltjes en enkele bakkertjes. De meeste winkels vindt u in of rondom het centrum van Vrsar. Wanneer u echt een dagje wilt gaan shoppen kunt u terecht in Pula of Rijeka.

Uitgaan in Vrsar

In Vrsar liggen verschillende restaurantjes. Van grillrestaurants en visrestaurants tot de authentieke Istrische Konoba’s waar u kennis kunt maken met de heerlijke lokale keuken. De meeste restaurantjes vindt u in of rondom het centrum. Bij de meeste stranden in Vrsar ligt ook een restaurant waar u kunt genieten van de prachtige zonsondergang. Wat het nachtleven in Vrsar betreft is er niet zo veel te beleven. Er zijn een aantal barretjes en cafétjes waar u in de avond kunt genieten van een heerlijk drankje. Een van de bekendere strandbars is de Casanova Beach Bar. Indien u graag een avond uitgaat tot in de late uurtjes kunt u uitwijken naar Pula of Rijeka. In Vrsar liggen verschillende restaurantjes. Van grillrestaurants en visrestaurants tot de authentieke Istrische Konoba’s waar u kennis kunt maken met de heerlijke lokale keuken. De meeste restaurantjes vindt u in of rondom het centrum. Bij de meeste stranden in Vrsar ligt ook een restaurant waar u kunt genieten van de prachtige zonsondergang. Wat het nachtleven in Vrsar betreft is er niet zo veel te beleven. Er zijn een aantal Lees meer

Actief bezig zijn in Vrsar

Wat sport en spel betreft kunt u in de omgeving van Vrsar de meest prachtige fiets- en wandeltochten maken. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te tennissen, duiken en snorkelen. Tennis: Indien u wilt tennissen tijdens uw verblijf in Vrsar zijn er tal van mogelijkheden. In Rovinj en Vrsar samen liggen er namelijk meer dan 60 tennisbanen. Er worden ook regelmatig tennistoernooien georganiseerd in Rovinj en Vrsar. Watersporten: In Vrsar vindt u het Starfish Daving Centar, waar u duiklessen kunt nemen of mee kunt doen aan een georganiseerde duiktour. Ook snorkelen behoort hier tot de mogelijkheden. Verder kunt u verschillende boot- of zeiltochten maken vanuit Vrsar. Wat sport en spel betreft kunt u in de omgeving van Vrsar de meest prachtige fiets- en wandeltochten maken. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te tennissen, duiken en snorkelen. Tennis: Indien u wilt tennissen tijdens uw verblijf in Vrsar zijn er tal van mogelijkheden. In Rovinj en Vrsar samen liggen er namelijk meer dan 60 tennisbanen. Er worden ook regelmatig tennistoernooien georganiseerd in Rovinj en Vrsar. Watersporten: In Lees meer

Vervoer in Vrsar

In Vrsar vindt u twee intercity-busstations. Vanuit deze busstations kunt u de bus nemen naar onder andere Porec, Funtana, Umag en Zagreb. Verder kunt u gebruik maken van een taxi, kijk hiervoor bij de vaste taxi standplaatsen of informeer bij uw accommodatie.

Praktische info over Vrsar

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Vrsar kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen. Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Vrsar kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij Lees meer