Ga naar:

Umag

  • Sfeervolle badplaats gelegen in een prachtige baai
  • Lange kustlijn met mooie en grote stranden
  • Vele faciliteiten voor een avondje uit
Zoek een andere plaats in Istrie
+ 8
Vanaf693,-Per persoon
Busvakantie Logies 30 juli 2021 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Umag naar het Keltische woord “mag” is vernoemd wat vruchtbaar betekend?

Algemene informatie over Umag

Umag is een sfeervolle badplaats in het noordwesten van het schiereiland Istrië, vlakbij de grens met Slovenië. Umag ligt in een prachtige baai. Umag werd in de romeinse tijd gebruikt als zomerverblijf voor de romeinen en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit deze tijd terug te vinden in Umag. Verder heeft Umag veel verschillende mogelijkheden om te eten en te sporten.
Umag in feiten
  • Gelegen aan de kust van Istrië
  • De havenstad telt 13.000 inwoners
  • Mooie en grote stranden
  • Umag is de wijnstad van Istrië
  • De kustlijn is maar liefst 45km lang
  • Elke zomer ATP-tennistoernooi Croatian Open

Tips en excursies van de reisleiding voor Umag

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Umag, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Beleef een dag waterpret bij Aquapark Istralandia in Novigrad. Istralandia heeft een gigantisch golfzwembad en vele uitdagende glijbanen.
1
Aquapark Istralandia

Beleef een dag waterpret bij Aquapark Istralandia in Novigrad. Istralandia heeft een gigantisch golfzwembad en vele uitdagende glijbanen.

Een prachtige middeleeuwse ommuurde stad. Beklim de vestingmuren en maak een wandeling door de tijd. Hoe hoger je klimt, des te verder je terug gaat in de tijd.
2
Motovun

Een prachtige middeleeuwse ommuurde stad. Beklim de vestingmuren en maak een wandeling door de tijd. Hoe hoger je klimt, des te verder je terug gaat in de tijd.

Brijuni is een eilandengroep met twee grote en twaalf kleinere eilanden. De archipel van Brijuni is het enige Nationaal Park van Istrië met prachtige diersoorten en een zeer rijke flora.
3
Nationaal Park Brijuni

Brijuni is een eilandengroep met twee grote en twaalf kleinere eilanden. De archipel van Brijuni is het enige Nationaal Park van Istrië met prachtige diersoorten en een zeer rijke flora.

In nog geen 3 uur ben je met de boot in het meest romantische plaatsje van Italië.
4
Venetië

In nog geen 3 uur ben je met de boot in het meest romantische plaatsje van Italië.

Winkelen in Umag

In Umag vindt u 5 grote, en een aantal kleinere supermarkten. Daarnaast ligt de hoofdstraat van Umag bezaaid met toeristenwinkeltjes waar allerlei voornamelijk handgemaakte souvenirs worden verkocht. Maar ook de lokaal geproduceerde wijn en olijfolie kunt u kopen in Umag. Verder liggen er in de smalle straatjes van Umag nog een aantal knusse boetiekjes waar allerlei verschillende soorten kleding worden verkocht.

Uitgaan in Umag

Umag heeft in vrij breed aanbod in eetgelegenheden. Zo vindt u er visrestaurants, mediterrane restaurants, pizzeria’s en grillrestaurants. Wanneer u snel even een hapje wilt eten kunt u terecht bij een van de eetcafés of snackbars. Natuurlijk mag kennis maken met de lokale keuken niet ontbreken aan uw reis naar Kroatië. Bezoek daarom zeker eens een Konoba, dit zijn authentieke Kroatische tavernes met lokale gerechten. Wanneer u in de avond nog vermaak zoekt dan zit u goed in Umag. In Umag zijn er namelijk voldoende barretjes waar u in de avond een drankje kunt doen. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en shows in de openlucht. Wilt u een gokje wagen? Er ligt ook een casino in Umag.Umag heeft in vrij breed aanbod in eetgelegenheden. Zo vindt u er visrestaurants, mediterrane restaurants, pizzeria’s en grillrestaurants. Wanneer u snel even een hapje wilt eten kunt u terecht bij een van de eetcafés of snackbars. Natuurlijk mag kennis maken met de lokale keuken niet ontbreken aan uw reis naar Kroatië. Bezoek daarom zeker eens een Konoba, dit zijn authentieke Kroatische tavernes met lokale gerechten. Wanneer Lees meer

Actief bezig zijn in Umag

Umag staat mede bekend om het jaarlijks terugkerende ATP Croatia open Tennis Tournooi. In Umag vindt u dan ook verschillende tennisbanen terug. Verder kunt u gaan minigolven, hardlopen, basketballen, paardrijden, wandelen, golfen en zelfs duiken en snorkelen. Tennis: In Umag en de omgeving vindt u ruim 60 tennisbanen, variërend van banen voor recreatief gebruik tot banen voor professioneel gebruik. Door het aangename klimaat in deze regio gaat het tennisseizoen het hele jaar door, en beperkt dit zich dus niet tot de warmere maanden van het jaar. Watersporten: In en rondom Umag zijn er tal van watersportactiviteiten. Zo kunt u gaan windsurfen, zeilen, duiken en snorkelen. In de buurt van het Stella Maris strand vindt u Diving Centre Subaquatic waar u duiklessen kunt nemen of kunt deelnemen aan een georganiseerde duik. Overige sporten: Overige sporten die u in Umag of in de omgeving van Umag kunt beoefenen zijn minigolven, hardlopen, basketballen, paardrijden, wandelen en golfen. Umag staat mede bekend om het jaarlijks terugkerende ATP Croatia open Tennis Tournooi. In Umag vindt u dan ook verschillende tennisbanen terug. Verder kunt u gaan minigolven, hardlopen, basketballen, paardrijden, wandelen, golfen en zelfs duiken en snorkelen. Tennis: In Umag en de omgeving vindt u ruim 60 tennisbanen, variërend van banen voor recreatief gebruik tot banen voor professioneel gebruik. Door het aangename klimaat Lees meer

Vervoer in Umag

Bus Vanaf het busstation in Umag vertrekken er dagelijks lijndienstbussen naar allerlei plaatsen aan de kust, zoals Novigrad, Pula, Porec en Rijeka. Taxi In Umag kunt u alleen een taxi bestellen, doe dit via de receptie van uw accommodatie of ga naar de vaste standplaatsen. Toeristentreintje In het zomerseizoen rijdt er een toeristentreintje langs de kust vanuit Katoro Beach richting het centrum van Umag. Huurmogelijkheden indien u liever zelf een voertuig bestuurt kunt u een auto, mountainbike of fiets huren in Umag.Bus Vanaf het busstation in Umag vertrekken er dagelijks lijndienstbussen naar allerlei plaatsen aan de kust, zoals Novigrad, Pula, Porec en Rijeka. Taxi In Umag kunt u alleen een taxi bestellen, doe dit via de receptie van uw accommodatie of ga naar de vaste standplaatsen. Toeristentreintje In het zomerseizoen rijdt er een toeristentreintje langs de kust vanuit Katoro Beach richting het centrum van Umag. Huurmogelijkheden indien Lees meer

Praktische info over Umag

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Umag kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen. Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Umag kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat Lees meer