Ga naar:

Rovinj

  • Authentiek en pittoresk plaatsje
  • Gezellig oud centrum met smalle straatjes en steegjes
  • Vele mogelijkheden voor een avondje uit
Zoek een andere plaats in Istrie
+ 8
Vanaf0,-Per persoon
28 september 2021 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Rovinj ook wel ‘Klein Venetië’ wordt genoemd? Rovinj is in de oudheid gekenmerkt door de Romeinen en was tot en met 1797 in de handen van de Venetianen.

Algemene informatie over Rovinj

Rovinj is een pittoresk dorpje aan de westkant van het schiereiland Istrië wat nog echt het authentieke Kroatië laat zien. Het oude gedeelte is gebouwd op een heuvel en bestaat uit een wirwar van allerlei smalle straatjes en steegjes. Hier vindt u onder andere de oude kerk die u kunt beklimmen. Eenmaal boven in de kerk heeft u een prachtig uitzicht over Rovinj en haar omgeving. Rovinj wordt ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd door de sterke Italiaanse invloeden in deze plaats. Tot aan de tweede wereldoorlog was Rovinj dan ook nog onderdeel van Italië. Rovinj is een pittoresk dorpje aan de westkant van het schiereiland Istrië wat nog echt het authentieke Kroatië laat zien. Het oude gedeelte is gebouwd op een heuvel en bestaat uit een wirwar van allerlei smalle straatjes en steegjes. Hier vindt u onder andere de oude kerk die u kunt beklimmen. Eenmaal boven in de kerk heeft u een prachtig uitzicht over Rovinj en haar omgeving. Rovinj wordt ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd door de sterke Italiaanse invloeden in deze plaats. Tot aan de tweede wereldoorlog was Rovinj dan ook nog onderdeel van Italië.
Rovinj in feiten
  • De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland
  • In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden
  • Gelegen aan de kust van het schiereiland Istrië
  • St. Eufemia kerk is het hoogste punt van Rovinj
  • Warme, zonnige zomers en zachte winters
  • ‘Batana’ is een traditioneel bootje van Rovinj

Tips en excursies van de reisleiding voor Rovinj

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Rovinj, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
De grootste barokke kerk van Istrie en het hoogste punt van Rovinj. Je hebt er een betoverend uitzicht over de stad en de omringende archipel. De kerk is gebouwd in 1736 en gewijd aan de heilige Eufemia, beschermheilige van Rovinj.
1
Sint Eufemia kerk

De grootste barokke kerk van Istrie en het hoogste punt van Rovinj. Je hebt er een betoverend uitzicht over de stad en de omringende archipel. De kerk is gebouwd in 1736 en gewijd aan de heilige Eufemia, beschermheilige van Rovinj.

Ontdek de zeegrotten rond het schiereiland Kamenjak. Peddel langs de zuidelijke kaap van Istrië en in twee grotten, ga snorkelen, bewonder de verschillende baaien en stranden en duik in het water vanaf de rotsen.
2
Kaap Kamenjak

Ontdek de zeegrotten rond het schiereiland Kamenjak. Peddel langs de zuidelijke kaap van Istrië en in twee grotten, ga snorkelen, bewonder de verschillende baaien en stranden en duik in het water vanaf de rotsen.

Het is een smalle baai tussen Vrsar en Rovinj, die een paar kilometer het binnenland inloopt. Ontdek het prachtige groenrijke natuurgebied waar oesters, mosselen en vis worden gekweekt.
3
Lim

Het is een smalle baai tussen Vrsar en Rovinj, die een paar kilometer het binnenland inloopt. Ontdek het prachtige groenrijke natuurgebied waar oesters, mosselen en vis worden gekweekt.

Ga duiken in het wrak van het schip Baron Gautsch. Het Oostenrijkse passagiersschip zonk in 1914 en ligt nog altijd op de zeebodem bij Rovinj, op een diepte van meer dan 40 meter.
4
Wrak Baron Gautsch

Ga duiken in het wrak van het schip Baron Gautsch. Het Oostenrijkse passagiersschip zonk in 1914 en ligt nog altijd op de zeebodem bij Rovinj, op een diepte van meer dan 40 meter.

Winkelen in Rovinj

In de smalle straatjes op het schiereiland van Rovinj liggen tal van knusse winkeltjes. Van antiek en handgemaakte souvenirtjes tot kleding en cosmetica, alles is te vinden in Rovinj. De meeste authentieke winkeltjes en ateliers vindt u op het schiereiland in het oude gedeelte van Rovinj. De meeste souvenirwinkeltjes liggen aan de boulevard van Rovinj.

Uitgaan in Rovinj

In Rovinj vindt u tal van eetgelegenheden. Naast de grillrestaurants, pizzeria’s en visrestaurants vindt u in Rovinj uiteraard ook de traditionele Konobas, dit zijn typisch Kroatische tavernes waar u kennis kunt maken met de heerlijke lokale keuken. Naast lekker eten staat Istrië ook bekend om haar lokale wijnen. Probeer deze wijn zeker uit wanneer u gaat eten bij een van de vele Konobas. De meeste restaurants en konobas vindt u rondom de boulevard. Wanneer u in de avond nog iets leuks wilt gaan doen dan kan dit prima in Rovinj. In Rovinj vindt u een discotheek en enkele discobarretjes. Verder vindt u er nog een aantal cafés, cocktailbars, een theater en een bioscoop. Indien u een avond door wilt gaan tot in de late uurtjes kunt u uitwijken naar Porec.In Rovinj vindt u tal van eetgelegenheden. Naast de grillrestaurants, pizzeria’s en visrestaurants vindt u in Rovinj uiteraard ook de traditionele Konobas, dit zijn typisch Kroatische tavernes waar u kennis kunt maken met de heerlijke lokale keuken. Naast lekker eten staat Istrië ook bekend om haar lokale wijnen. Probeer deze wijn zeker uit wanneer u gaat eten bij een van de vele Konobas. De meeste restaurants en konobas vindt Lees meer

Actief bezig zijn in Rovinj

Wat betreft sport en spel zijn er tal van mogelijkheden in Rovinj. Zo kunt u gaan voetballen, tennissen, handballen, basketballen of volleyballen. Andere mogelijkheden zijn wandelen, fietsen, minigolf, boogschieten, tafeltennis, minivoetbal, fitness en zelfs paintball. Tennis: Indien u wilt tennissen tijdens uw verblijf in Rovinj zijn er tal van mogelijkheden. In Rovinj en Vrsar samen liggen er namelijk meer dan 60 tennisbanen. Er worden ook regelmatig tennistoernooien georganiseerd in Rovinj en Vrsar. Watersporten: Ook wat watersporten betreft zijn er veel mogelijkheden in en rondom Rovinj. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan zeilen of gaan duiken bij het Valdaliso duikcentrum. Andere watersportmogelijkheden zijn windsurfen, waterskiën, waterfietsen, kanoën, kayakken, paragliden en bananariden. Overige sport en spel activiteiten: Ook paardrijden, snorkelen, golfen, voetballen, handballen, basketballen, volleyballen, wandelen, fietsen, minigolf, boogschieten, tafeltennis, minivoetbal, fitness en zelfs paintball behoren tot de mogelijkheden. Wat betreft sport en spel zijn er tal van mogelijkheden in Rovinj. Zo kunt u gaan voetballen, tennissen, handballen, basketballen of volleyballen. Andere mogelijkheden zijn wandelen, fietsen, minigolf, boogschieten, tafeltennis, minivoetbal, fitness en zelfs paintball. Tennis: Indien u wilt tennissen tijdens uw verblijf in Rovinj zijn er tal van mogelijkheden. In Rovinj en Vrsar samen liggen er namelijk meer dan 60 tennisbanen. Lees meer

Vervoer in Rovinj

De oude binnenstad van Rovinj is volledig autovrij. Ook fietsen is niet mogelijk in de oude binnenstad door de vele trapjes. Buiten de oude binnenstad kunt u wel gebruik maken van de auto of fiets. Verder kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, waarmee u onder andere naar Zagreb, Triëst en Pula kunt reizen. U kunt er ook voor kiezen een auto, fiets, mountainbike of scooter te huren.

Praktische info over Rovinj

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Rovinj kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen.Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Rovinj kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij Lees meer