Ga naar:

Poreč

  • Populaire en levendige vakantiebestemming
  • Gezellig historisch en autovrij centrum
  • Bruisend uitgaansleven
Zoek een andere plaats in Istrie
+ 10
Vanaf431,-Per persoon
Busvakantie Halfpension27 april 2022 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Poreč ongeveer 130.000 bedden ter beschikking heeft in de zomermaanden?

Algemene informatie over Porec

Porec is een levendig havenstadje aan de westkant van het schiereiland Istrië aan de Adriatische zee in Kroatië. Porec is een echt toeristenstadje wat vooral in de zomermaanden druk bezocht wordt. Aan de westkant van Porec vindt u het oude gedeelte van de stad waar u nog echte authentieke straatjes terugvindt. De meeste stranden van Porec bestaan uit prachtige rotspartijen waar u heerlijk kunt ontspannen. Ook wanneer u wilt winkelen is Porec een ideale bestemming. Naast de grotere merken vindt u hier ook vele kleine winkels en boetiekjes waar vaak nog allerlei handgemaakte authentieke spullen worden verkocht. Vanuit Porec bent u binnen 3 uur met de boot in het Italiaanse Venetië. Daarnaast bent u binnen anderhalf uur met de auto in het Italiaanse Triëst.Porec is een levendig havenstadje aan de westkant van het schiereiland Istrië aan de Adriatische zee in Kroatië. Porec is een echt toeristenstadje wat vooral in de zomermaanden druk bezocht wordt. Aan de westkant van Porec vindt u het oude gedeelte van de stad waar u nog echte authentieke straatjes terugvindt. De meeste stranden van Porec bestaan uit prachtige rotspartijen waar u heerlijk kunt ontspannen. Ook wanneer u wilt winkelen is Porec een ideale bestemming. Naast de grotere merken vindt u hier ook vele kleine winkels en boetiekjes waar vaak nog allerlei handgemaakte authentieke spullen worden verkocht. Vanuit Porec bent u binnen 3 uur met de boot in het Italiaanse Venetië. Daarnaast bent u binnen anderhalf uur met de auto in het Italiaanse Triëst.
Porec in feiten
  • Levendige havenstad aan de kust van Istrië
  • In 1997 is de stad uitgeroepen tot werelderfgoed
  • De stad zelf heeft ruim 12.000 inwoners
  • Een kuststrook van maar liefst 37km
  • Ongeveer 20 stranden met vele faciliteiten
  • De oude stad is autovrij

Tips en excursies van de reisleiding voor Porec

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Poreč, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Bezoek de UNESCO werelderfgoed Eufrasiusbasiliek. Vanaf de 35 meter hoge klokkentoren heeft u een geweldig uitzicht over Poreč.
1
Eufrasiusbasiliek

Bezoek de UNESCO werelderfgoed Eufrasiusbasiliek. Vanaf de 35 meter hoge klokkentoren heeft u een geweldig uitzicht over Poreč.

Plezier voor iedereen. Aquacolors in Poreč is het grootste Aquapark in Kroatië. 13 Gigantische glijbanen en de langste lazy river in Zuid-Europa.
2
Aquacolors

Plezier voor iedereen. Aquacolors in Poreč is het grootste Aquapark in Kroatië. 13 Gigantische glijbanen en de langste lazy river in Zuid-Europa.

Op 8 kilometer van Poreč ligt de Baredine grot, een van de mooiste grotten in heel Istrië. De grotten liggen op 60 meter diepte en je vindt er vijf kamers om te verkennen.
3
Baredine grot

Op 8 kilometer van Poreč ligt de Baredine grot, een van de mooiste grotten in heel Istrië. De grotten liggen op 60 meter diepte en je vindt er vijf kamers om te verkennen.

Maak een boottocht van Poreč naar het prachtige Italiaanse Venetië. Van mei tot september verbindt een veerdienst Poreč met Venetië. In nog geen 3 uur ben je in het meest romantische plaatsje van Italië.
4
Venetië

Maak een boottocht van Poreč naar het prachtige Italiaanse Venetië. Van mei tot september verbindt een veerdienst Poreč met Venetië. In nog geen 3 uur ben je in het meest romantische plaatsje van Italië.

Winkelen in Porec

Wat winkelen betreft is Porec een ideale bestemming. Naast de grote bekende modemerken vindt u er allerlei ambachtswinkels waar de producten nog met de hand gemaakt worden. Voornamelijk in het oude gedeelte van de stad vindt u deze ambachtswinkels.

Uitgaan in Porec

Ook wat eten en drinken betreft zit u goed in Porec. Doordat Porec hemelsbreed niet ver weg van Italië en Slovenië ligt zijn hier allerlei invloeden terug te vinden in het aanbod in restaurants. U vindt er naast de Kroatische restaurants dan ook tal van Italiaanse restaurants en pizzeria’s. Ga ook zeker eens eten bij een Konoba, dit zijn typisch Kroatische tavernes. Porec is een bruisende plaats met een rijk uitgaansleven. Wanneer de avond valt openen de discotheken en openluchtdiscotheken waar u zich tot in de late uurtjes heerlijk kunt vermaken. Ga bijvoorbeeld naar de oudste club van Porec, Club Plava. Club Plava is een club waar veel verschillende nationaliteiten komen om zich een avondje te vermaken. Naast de discotheken vindt in Porec ook allerlei barretjes, loungebars, cocktailbars en een nachtclub. Verder ligt er in Porec een bioscoop en een casino.Ook wat eten en drinken betreft zit u goed in Porec. Doordat Porec hemelsbreed niet ver weg van Italië en Slovenië ligt zijn hier allerlei invloeden terug te vinden in het aanbod in restaurants. U vindt er naast de Kroatische restaurants dan ook tal van Italiaanse restaurants en pizzeria’s. Ga ook zeker eens eten bij een Konoba, dit zijn typisch Kroatische tavernes. Porec is een bruisende plaats met een rijk uitgaansleven. Wanneer Lees meer

Actief bezig zijn in Porec

In Porec en in de omgeving van Porec zijn er allerlei sport en spel activiteiten. Tennis: In Porec liggen er verschillende tennisbanen bij de verschillende accommodaties. Daarnaast zijn er ook nog een paar tennisclubs waar u een tennisbaan kunt huren zoals bij de Materada Tennis club. Watersporten: In Porec zijn er allerlei watersportactiviteiten, denk bijvoorbeeld aan duiken of snorkelen, parasailen, windsurfen, jetskiën, waterskiën, waterfietsen, kanoën of kayakken, bananariden of zelfs flyboarden. Overige sport en spel activiteiten: In Porec heeft u ook de mogelijkheid om te gaan paardrijden in de groene baai. Andere sport en spelmogelijkheden in Porec zijn karten, paintballen, fitnessen, golfen, mini-golfen of basketballen. In Porec en in de omgeving van Porec zijn er allerlei sport en spel activiteiten. Tennis: In Porec liggen er verschillende tennisbanen bij de verschillende accommodaties. Daarnaast zijn er ook nog een paar tennisclubs waar u een tennisbaan kunt huren zoals bij de Materada Tennis club. Watersporten: In Porec zijn er allerlei watersportactiviteiten, denk bijvoorbeeld aan duiken of snorkelen, parasailen, windsurfen, jetskiën, Lees meer

Vervoer in Porec

Bus Vanaf het busstation in Porec rijden er bussen naar onder andere Novigrad, Rovinj, Pula, Rabac en Opatija. Taxi Een taxi kunt u regelen via de receptie van uw hotel. De prijzen van de taxi’s in Kroatië zijn ongeveer gelijk aan de prijzen voor een taxi in Nederland. Toeristentreintje In de zomer rijdt er een toeristentreintje vanuit Zelena en Plava Laguna richting het centrum van Porec. Daarnaast rijdt er een toeristentreintje vanuit Borik ook richting het centrum van Porec. Huurmogelijkheden Indien u liever zelf een voertuig bestuurd bestaat er de mogelijkheid om een auto, mountainbike of fiets te huren in Porec.Bus Vanaf het busstation in Porec rijden er bussen naar onder andere Novigrad, Rovinj, Pula, Rabac en Opatija. Taxi Een taxi kunt u regelen via de receptie van uw hotel. De prijzen van de taxi’s in Kroatië zijn ongeveer gelijk aan de prijzen voor een taxi in Nederland. Toeristentreintje In de zomer rijdt er een toeristentreintje vanuit Zelena en Plava Laguna richting het centrum van Porec. Daarnaast rijdt er een toeristentreintje Lees meer

Praktische info over Porec

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Porec kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen.Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Porec kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij Lees meer