Ga naar:

Opatija

  • Populaire badplaats in de Kvarner Baai
  • Groenrijke en schilderachtige omgeving
  • Vele faciliteiten voor recreatie
Zoek een andere plaats in Kvarner
+ 8
Vanaf348,-Per persoon
Eigen vervoer Halfpension 1 oktober 2021 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Opatija abdij betekent? De abdij van Sint Jacob is in de veertiende eeuw gebouwd en de stad is er naar vernoemd.

Algemene informatie over Opatija

Al sinds het begin van de vorige eeuw is Opatija een populaire vakantiebestemming onder Europeanen. Dit is niet voor niks, door haar ligging tegen een bergwand heeft Opatija een uitstekend klimaat. Opatija ligt verder in een groenrijke omgeving, waardoor het een ideale bestemming is om te genieten van de natuur. Opatija heeft een aantal stranden. In de stad bevindt zich een aangelegd strand met aflopende betonnen plateaus en terrassen met een veilige zwemlagune voor kinderen. Verder ligt er in Opatija een prachtige botanische tuin met een groot openlucht theater waar s ’zomers regelmatig optredens gehouden worden. Al sinds het begin van de vorige eeuw is Opatija een populaire vakantiebestemming onder Europeanen. Dit is niet voor niks, door haar ligging tegen een bergwand heeft Opatija een uitstekend klimaat. Opatija ligt verder in een groenrijke omgeving, waardoor het een ideale bestemming is om te genieten van de natuur. Opatija heeft een aantal stranden. In de stad bevindt zich een aangelegd strand met aflopende betonnen plateaus en terrassen met een veilige zwemlagune voor kinderen. Verder ligt er in Opatija een prachtige botanische tuin met een groot openlucht theater waar s ’zomers regelmatig optredens gehouden worden.
Opatija in feiten
  • Beschut gelegen in de Kvarner Baai
  • Groenrijke schilderachtige omgeving
  • 12 km lange wandelpromenade ‘Lungomare’
  • ‘Het meisje met de zeemeeuw’ is hét symbool van de stad
  • Grote botanische tuin ‘Opatija Park’
  • Gelegen aan de voet van het Ucka gebergte

Tips en excursies van de reisleiding voor Opatija

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Opatija, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Flaneer over de Lungomare, een 12 km lange wandelpromenade met verschillende terrasjes en prachtige panoramische uitzichten.
1
Lungomare

Flaneer over de Lungomare, een 12 km lange wandelpromenade met verschillende terrasjes en prachtige panoramische uitzichten.

Bezoek de prachtige Plitvice meren en laat je betoveren door de watervallen en de smaragdgroene meren.
2
Plitvice meren

Bezoek de prachtige Plitvice meren en laat je betoveren door de watervallen en de smaragdgroene meren.

Dit gebouw is de grondlegger voor de naam van Opatija, wat “Abdij” betekend. Vandaag de dag is de Abdij niet meer in gebruik en is het complex omgebouwd tot kathedraal.
3
Sv. Jakova

Dit gebouw is de grondlegger voor de naam van Opatija, wat “Abdij” betekend. Vandaag de dag is de Abdij niet meer in gebruik en is het complex omgebouwd tot kathedraal.

Het park omvat een ongerepte natuur van 160 km², ideaal voor een lange wandeling langs mooie rotspartijen. Geniet van een prachtig uitzicht en een diversiteit aan flora en fauna.
4
Natuurpark Ucka

Het park omvat een ongerepte natuur van 160 km², ideaal voor een lange wandeling langs mooie rotspartijen. Geniet van een prachtig uitzicht en een diversiteit aan flora en fauna.

Winkelen in Opatija

In Opatija vindt u een vrij ruim aanbod aan winkels. De meeste winkels vindt u in en rondom het centrum van Opatija. De winkels variëren in aanbod van kledingwinkels en juweliers tot levensmiddelenwinkels en souvenirwinkeltjes.

Uitgaan in Opatija

Opatija kent een zeer breed aanbod aan eetgelegenheden. Er zijn verschillende soorten restaurants zoals visrestaurants en grillrestaurants. Maar ook de traditionele Konobas vindt u in Opatija waar u kunt genieten van de echte Kroatische keuken. Heeft u meer zin in een vettere hap? Dan kunt u terecht bij een van de pizzeria’s of snackbars. Wanneer u wilt uitgaan in Opatija kunt u terecht bij een van de vele cafeetjes. Ook genieten van een cocktail bij cocktailbar Hemingway mag niet ontbreken aan uw bezoek aan Opatija. Hemingway is een keten met locaties in Opatija, Zagreb, Split en Rijeka. Verder vindt u in Opatija enkele discobars, een amusementshal, een nachtclub en natuurlijk het openluchttheater/openluchtbioscoop.Opatija kent een zeer breed aanbod aan eetgelegenheden. Er zijn verschillende soorten restaurants zoals visrestaurants en grillrestaurants. Maar ook de traditionele Konobas vindt u in Opatija waar u kunt genieten van de echte Kroatische keuken. Heeft u meer zin in een vettere hap? Dan kunt u terecht bij een van de pizzeria’s of snackbars. Wanneer u wilt uitgaan in Opatija kunt u terecht bij een van de vele cafeetjes. Ook genieten Lees meer

Actief bezig zijn in Opatija

Watersporten: Er zijn verschillende watersportmogelijkheden in Opatija. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan zeilen bij één van de zeilcentra in Opatija. Er is in Opatija zelfs de mogelijkheid om met een stand-up paddle board of een kayak mee te doen aan een zogenaamde ‘treasure hunt’. Andere watersportmogelijkheden zijn suppen, windsurfen en kanoën. Verder liggen er ook nog een aantal duikcentra in Opatija. Overige sport en spel mogelijkheden: In Opatija kunt u ook gaan tennissen bij de tennisclub of gaan fitnessen in het fitnesscentrum. Verder ligt Opatija in een erg mooie omgeving waardoor het zich prima leent om te gaan wandelen, fietsen of mountainbiken.Watersporten: Er zijn verschillende watersportmogelijkheden in Opatija. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan zeilen bij één van de zeilcentra in Opatija. Er is in Opatija zelfs de mogelijkheid om met een stand-up paddle board of een kayak mee te doen aan een zogenaamde ‘treasure hunt’. Andere watersportmogelijkheden zijn suppen, windsurfen en kanoën. Verder liggen er ook nog een aantal duikcentra in Opatija. Overige sport en spel mogelijkheden: Lees meer

Vervoer in Opatija

Bus: Naast het busstation Slatina vindt u aan de boulevard verschillende opstapplaatsen voor de bus. De meeste bussen rijden via Rijeka, een grotere stad op zo’n 15 kilometer van Opatija. Vanuit Rijeka kunt u naar bijna alle bestemmingen in Kroatië. Taxi: Een taxi kunt u via de receptie van uw accommodatie regelen of u kunt naar een van de vaste taxistandplaatsen gaan. Overig vervoer: In het zomerseizoen rijdt er een toeristenbus vanuit Opatija naar verschillende omliggende plaatsjes zodat u de omgeving makkelijk kunt verkennen. Er vaart ook een taxibootje vanuit de haven van Opatija richting Lovran. Dit bootje vaart meerdere keren per dag.Bus: Naast het busstation Slatina vindt u aan de boulevard verschillende opstapplaatsen voor de bus. De meeste bussen rijden via Rijeka, een grotere stad op zo’n 15 kilometer van Opatija. Vanuit Rijeka kunt u naar bijna alle bestemmingen in Kroatië. Taxi: Een taxi kunt u via de receptie van uw accommodatie regelen of u kunt naar een van de vaste taxistandplaatsen gaan. Overig vervoer: In het zomerseizoen rijdt er een toeristenbus Lees meer

Praktische info over Opatija

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Opatija kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht bij de eerste hulp in Opatija. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen.Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Opatija kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht bij de eerste hulp in Opatija. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s Lees meer