Ga naar:

Novigrad

  • Pittoreske badplaats, ver van massatoerisme
  • Ommuurde binnenstad met smalle straatjes
  • Vissershaven met gezellige restaurants
Zoek een andere plaats in Istrie
+ 4
Vanaf283,-Per persoon
Eigen vervoer Halfpension 1 oktober 2021 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Novigrad letterlijk ‘nieuwe stad’ betekent?

Algemene informatie over Novigrad

Novigrad is van oorsprong een middeleeuws vissersdorpje gelegen aan de westkust van het schiereiland Istrië. Intussen is Novigrad uitgegroeid tot een pittoreske badplaats, ver weg van het massatoerisme. De oude binnenstad bestaat uit een aantal smalle straatjes, oude huizen en een aantal Romeinse overblijfselen. De binnenstad is ommuurd door de eeuwenoude stadsmuur. In Novigrad vindt u een langzaam aflopend kiezelstrand, een aantal hotels en een camping. Verder vindt u rondom de vissershaven een aantal restaurantjes met gezellige terrasjes.Novigrad is van oorsprong een middeleeuws vissersdorpje gelegen aan de westkust van het schiereiland Istrië. Intussen is Novigrad uitgegroeid tot een pittoreske badplaats, ver weg van het massatoerisme. De oude binnenstad bestaat uit een aantal smalle straatjes, oude huizen en een aantal Romeinse overblijfselen. De binnenstad is ommuurd door de eeuwenoude stadsmuur. In Novigrad vindt u een langzaam aflopend kiezelstrand, een aantal hotels en een camping. Verder vindt u rondom de vissershaven een aantal restaurantjes met gezellige terrasjes.
Novigrad in feiten
  • Gelegen aan de westkust van Istrië
  • Warme, zonnige zomers en milde winters
  • Een plaats met een rijke historie
  • Van oorsprong een zeevaarders- en vissersstad
  • De gemeente Novigrad heeft 4000 inwoners
  • Jazz Festival in augustus

Tips en excursies van de reisleiding voor Novigrad

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Novigrad, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Een prachtige middeleeuwse ommuurde stad. Beklim de vestingmuren en maak een wandeling door de tijd. Hoe hoger je klimt, des te verder je terug gaat in de tijd.
1
Motovun

Een prachtige middeleeuwse ommuurde stad. Beklim de vestingmuren en maak een wandeling door de tijd. Hoe hoger je klimt, des te verder je terug gaat in de tijd.

Beleef een dag waterpret bij Aquapark Istralandia in Novigrad. Istralandia heeft een gigantisch golfzwembad en vele uitdagende glijbanen.
2
Aquapark Istralandia

Beleef een dag waterpret bij Aquapark Istralandia in Novigrad. Istralandia heeft een gigantisch golfzwembad en vele uitdagende glijbanen.

Met slechts 17 inwoners en 14 huizen is Hum het kleinste stadje ter wereld. Aangezien een bezoek aan dit mini stadje niet heel lang zal duren, kun je het goed combineren met de naastgelegen watervallen van Kotli.
3
Hum

Met slechts 17 inwoners en 14 huizen is Hum het kleinste stadje ter wereld. Aangezien een bezoek aan dit mini stadje niet heel lang zal duren, kun je het goed combineren met de naastgelegen watervallen van Kotli.

Ten noorden van Hum ligt het dorpje Kotli, met haar oude molen en waterval Kotle. Kotli is een van de verborgen juweeltjes van Kroatië. Vermaak je bij het water en geniet van de mooie omgeving.
4
Watervallen van Kotli

Ten noorden van Hum ligt het dorpje Kotli, met haar oude molen en waterval Kotle. Kotli is een van de verborgen juweeltjes van Kroatië. Vermaak je bij het water en geniet van de mooie omgeving.

Winkelen in

In Novigrad vindt u allerlei verschillende winkeltjes, zoals toeristenwinkeltjes, souvenirwinkeltjes, juweliers en kledingwinkels. De meeste winkels zijn gelegen in de smalle straatjes van de oude binnenstad van Novigrad.

Uitgaan in Novigrad

Novigrad staat bekend om haar uitmuntende visrestaurants. Vele bezoekers van Novigrad komen speciaal naar deze plaats voor de restaurants. U vindt de meeste restaurants in en om het oude centrum van Novigrad. Uiteraard vindt u ook in Novigrad de bekende Konobas. Dit zijn authentieke Kroatische tavernes met een lokaal Istrisch menu. In Novigrad vindt u een aantal discotheken en cafés. De meeste van deze discotheken en cafés zijn gelegen in het oude centrum van het dorp. Een van de bekendere bars in Novigrad is de Vitriol bar, welke gelegen is aan de wandelpromenade van Novigrad. Indien u een avond door wilt gaan tot in de late uurtjes kan een avondje uitgaan in Porec niet ontbreken.Novigrad staat bekend om haar uitmuntende visrestaurants. Vele bezoekers van Novigrad komen speciaal naar deze plaats voor de restaurants. U vindt de meeste restaurants in en om het oude centrum van Novigrad. Uiteraard vindt u ook in Novigrad de bekende Konobas. Dit zijn authentieke Kroatische tavernes met een lokaal Istrisch menu. In Novigrad vindt u een aantal discotheken en cafés. De meeste van deze discotheken en cafés zijn Lees meer

Actief bezig zijn in Novigrad

Novigrad heeft een aantal sport en spel mogelijkheden. Zo zijn er mogelijkheden om te tennissen, volleyballen, beach volleyballen of om een watersport beoefenen. Tennis: Bij de Aminess hotels zijn er mogelijkheden om te tennissen. Daarnaast heeft Novigrad ook nog twee tennisclubs. Watersport: In Novigrad kunt u voor watersporten terecht bij watersportclub Belistra. Belistra biedt verschillende mogelijkheden zoals parasailen, wakeboarden, waterskiën, jetskiën, bananariding, waterfietsen en bootverhuur. Ook duiken behoort tot de mogelijkheden in Novigrad. Doordat er een aantal wrakken in het water liggen voor de kust van Novigrad is het hier erg mooi om te duiken. Overige sport en spel activiteiten: Andere sport en spelmogelijkheden in en rondom Novigrad zijn (beach)volleyballen, wandelen en fietsen.Novigrad heeft een aantal sport en spel mogelijkheden. Zo zijn er mogelijkheden om te tennissen, volleyballen, beach volleyballen of om een watersport beoefenen. Tennis: Bij de Aminess hotels zijn er mogelijkheden om te tennissen. Daarnaast heeft Novigrad ook nog twee tennisclubs. Watersport: In Novigrad kunt u voor watersporten terecht bij watersportclub Belistra. Belistra biedt verschillende mogelijkheden zoals parasailen, Lees meer

Vervoer in Novigrad

Wat betreft vervoer zijn er een aantal mogelijkheden in Novigrad. Zo kunt u kiezen voor de bus, toeristentrein of taxi. Indien u zelf een voertuig wilt besturen kunt u ervoor kiezen om een motor, fiets, mountainbike, scooter of auto te huren. Informeer bij uw accommodatie of de plaatselijke reisleiding naar de mogelijkheden.

Praktische info over Novigrad

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Novigrad kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen. Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Novigrad kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s Lees meer