Ga naar:

Lovran

  • Fijne ligging tussen de bergen en de zee
  • Een typisch mediterraan stadje
  • Veel historische bezienswaardigheden
Zoek een andere plaats in Kvarner
+ 5
Vanaf420,-Per persoon
Eigen vervoer Halfpension 1 oktober 2021 Bekijk meer vakanties
Wist u dat..

Lovran is vernoemd naar de laurierboom die groeit in de stad en haar omgeving?

Algmene informatie over Lovran

Lovran is een badplaats tussen de helderblauwe Adriatische zee en het Učka gebergte waar de hoogste berg (1396 meter)van Istrië ligt. Lovran is gelegen aan de Kvarner Riviera. Door de ligging tussen de bergen en de zee kent Lovran een zeer aangenaam klimaat. Lovran dient al sinds het einde van de 19e eeuw als een toeristische bestemming en dit ziet u dan ook terug in de historische villa’s die er vandaag de dag nog steeds staan. Lovran heeft twee stranden met uitgebreide faciliteiten zoals toiletten, douches, speeltoestellen en strandwacht. Verder bruist het in Lovran van de restaurants, terrasjes, bars en winkels.Lovran is een badplaats tussen de helderblauwe Adriatische zee en het Učka gebergte waar de hoogste berg (1396 meter)van Istrië ligt. Lovran is gelegen aan de Kvarner Riviera. Door de ligging tussen de bergen en de zee kent Lovran een zeer aangenaam klimaat. Lovran dient al sinds het einde van de 19e eeuw als een toeristische bestemming en dit ziet u dan ook terug in de historische villa’s die er vandaag de dag nog steeds staan. Lovran heeft twee stranden met uitgebreide faciliteiten zoals toiletten, douches, speeltoestellen en strandwacht. Verder bruist het in Lovran van de restaurants, terrasjes, bars en winkels.
Lovran in feiten
  • Gelegen in de Kvarner Baai
  • Aan de oostelijke hellingen van de berg Ucka
  • Lovran heeft +/- 4.000 inwoners
  • 12 km lange wandelboulevard ‘Lungomare’
  • Al sinds het einde van de 19e eeuw een toeristische plaats
  • Veel historische bezienswaardigheden

Tips en excursies van de reisleiding voor Lovran

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Lovran, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Bezoek de watervallen van Lovran in het dorpje Lovranska Draga, aan de voet van het Ucka gebergte. In dit dorp vindt je behalve watervallen ook wijngaarden.
1
Lovranska Draga

Bezoek de watervallen van Lovran in het dorpje Lovranska Draga, aan de voet van het Ucka gebergte. In dit dorp vindt je behalve watervallen ook wijngaarden.

Op dit plein in de oude binnenstad is de St. George kerk gelegen. De kerk is gebouwd in de 14de eeuw en heeft een opvallende gele toren.
2
St. Georgeplein

Op dit plein in de oude binnenstad is de St. George kerk gelegen. De kerk is gebouwd in de 14de eeuw en heeft een opvallende gele toren.

Het park omvat een ongerepte natuur van 160km², ideaal voor een lange wandeling langs mooie rotspartijen. Geniet van een prachtig uitzicht en een diversiteit aan flora en fauna.
3
Natuurpark Ucka

Het park omvat een ongerepte natuur van 160km², ideaal voor een lange wandeling langs mooie rotspartijen. Geniet van een prachtig uitzicht en een diversiteit aan flora en fauna.

Bezoek de prachtige Plitvice meren en laat je betoveren door de watervallen en de smaragdgroene meren.
4
Plitvice meren

Bezoek de prachtige Plitvice meren en laat je betoveren door de watervallen en de smaragdgroene meren.

Winkelen in Lovran

In Lovran vindt u niet zo veel winkels, voornamelijk kledingwinkels en enkele toeristenwinkels. Indien u echt een dagje wilt shoppen kunt u uitwijken naar het naastgelegen Opatija, hier vindt u een zeer uitgebreid aanbod in winkels.

Uitgaan in Lovran

Zowel in Lovran als in het naastgelegen Opatija heeft u een brede keuze aan eetgelegenheden. Van snackbars en pizzeria’s tot grill- en visrestaurants. Uiteraard vindt u ook in Lovran de traditionele Konobas waar u kennis kunt maken met de echte Kroatische keuken. De meeste eetgelegenheden vindt u aan de boulevard of in het centrum van Lovran. Verder vindt u in Lovran voldoende terrasjes om onder het genot van een drankje van de heerlijke mediterrane zon te genieten. Indien u wat meer de drukte zoekt kunt u in Opatija terecht. In Opatija kunt u naast een van de vele cafeetjes ook bij cocktailbar Hemingway terecht. Hemingway is een keten met locaties in Opatija, Zagreb, Split en Rijeka. Verder vindt u in Opatija enkele discobars, een amusementshal, een nachtclub en een openluchttheater.Zowel in Lovran als in het naastgelegen Opatija heeft u een brede keuze aan eetgelegenheden. Van snackbars en pizzeria’s tot grill- en visrestaurants. Uiteraard vindt u ook in Lovran de traditionele Konobas waar u kennis kunt maken met de echte Kroatische keuken. De meeste eetgelegenheden vindt u aan de boulevard of in het centrum van Lovran. Verder vindt u in Lovran voldoende terrasjes om onder het genot van een drankje van de Lees meer

Actief bezig zijn in Lovran

In Lovran en in de omgeving van Lovran zijn er tal van sport- en spelactiviteiten. Zo kunt u gaan tennissen, tafeltennissen, paardrijden, golfen, mountainbiken, paragliden of duiken. Tennis: In Lovran kunt u tennissen onder het hotel Lovran. Ook is hier een mogelijkheid om te tafeltennisen. Watersport: Aan het strand in Lovran is er een mogelijkheid om Kajaks en Kano’s te huren. Verder bestaat er de mogelijkheid om te duiken bij duikcentrum Marinesport in Moscenicka Draga op 8 kilometer van Lovran. Overige sport: Andere mogelijkheden om te sporten zijn mountainbiken, fietsen, paragliden, golven en wandelen. Verder is Lovran het startpunt van de Rijeka klimroute, die via alle belangrijke bergtoppen van het district loopt en eindigt in Crikvenica. Een map van de berg regio van Lovran met de beschrijving van de 25 wandelroutes en 9 berg-fietsroutes kunt u verkrijgen in het lokale VVV kantoor. In Lovran en in de omgeving van Lovran zijn er tal van sport- en spelactiviteiten. Zo kunt u gaan tennissen, tafeltennissen, paardrijden, golfen, mountainbiken, paragliden of duiken. Tennis: In Lovran kunt u tennissen onder het hotel Lovran. Ook is hier een mogelijkheid om te tafeltennisen. Watersport: Aan het strand in Lovran is er een mogelijkheid om Kajaks en Kano’s te huren. Verder bestaat er de mogelijkheid om te duiken Lees meer

Vervoer in Lovran

Vanuit Lovran kunt u de lokale bus naar Opatija of Rijeka pakken. Vanuit hier zijn er busverbindingen met onder andere Zagreb,Pula en Rovinj. Vanuit de haven van Lovran kunt u een taxibootje nemen naar Opatija, op deze manier kunt u meteen de kustlijn van de Kvarner Riviera verkennen. U kunt ook kiezen voor de taxi. Deze staan op vaste staanplaatsen of deze kunt u bestellen via de receptie van uw accommodatie.

Praktische info over Lovran

Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Lovran kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht bij de eerste hulp in Opatija. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen.Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Lovran kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht bij de eerste hulp in Opatija. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt. Geld: In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s Lees meer