Ga naar:

Funtana

  • Pittoresk vissersdorpje
  • Perfecte bestemming voor rustzoekers
  • Omgeven door landbouw en natuur
  Zoek een andere plaats in Istrie
  + 4
  Vanaf0,-Per persoon
  28 september 2021 Bekijk meer vakanties
  Wist u dat..

  Funtana vernoemd is naar de zoetwaterbronnen die hier bij de kust liggen?

  Algemene informatie over Funtana

  Funtana is een pittoresk vissersdorpje aan de Adriatische kust in de Kroatische regio Istrië. Funtana is omgeven door landbouw en natuur en is een perfecte bestemming wanneer u opzoek bent naar rust. Funtana ligt grofweg tussen Poreč en Vrsar aan de Adriatische kust op het Kroatische schiereiland Istrië. Funtana ligt op zo’n 85 kilometer van de Italiaanse stad Triëst, op ruim 165 kilometer van de Sloveense hoofdstad Ljubljana en op ruim 250 kilometer van de Kroatische hoofdstad Zagreb. Funtana is bereikbaar per bus, met de auto of vanuit de luchthaven van Pula of Triëst. Funtana is een pittoresk vissersdorpje aan de Adriatische kust in de Kroatische regio Istrië. Funtana is omgeven door landbouw en natuur en is een perfecte bestemming wanneer u opzoek bent naar rust. Funtana ligt grofweg tussen Poreč en Vrsar aan de Adriatische kust op het Kroatische schiereiland Istrië. Funtana ligt op zo’n 85 kilometer van de Italiaanse stad Triëst, op ruim 165 kilometer van de Sloveense hoofdstad Ljubljana en op ruim 250 kilometer van de Kroatische hoofdstad Zagreb. Funtana is bereikbaar per bus, met de auto of vanuit de luchthaven van Pula of Triëst.
  Funtana in feiten
  • Gelegen aan de westkust van Istrië
  • Klein vissersdorpje
  • Vele zoetwaterbronnen
  • Ruige rotsachtige kustlijn
  • Het dorpje heeft +/ 840 inwoners
  • Gelegen op slechts 7km van Poreč

  Tips en excursies van de reisleiding voor Funtana

  Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Funtana, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
  Een dagje uit naar themapark Dinopark in Funtana. Dinosaurussen, pretpark, MiniZoo, live shows, paintball en andere leuke attracties.
  1
  Dinopark

  Een dagje uit naar themapark Dinopark in Funtana. Dinosaurussen, pretpark, MiniZoo, live shows, paintball en andere leuke attracties.

  Deze stad Poreč ligt op slechts zeven kilometer van Funtana. Bezoek de oude stad, de culturele monumenten en bewonder de Venetiaanse gotische paleizen op het plein Marafor.
  2
  Poreč

  Deze stad Poreč ligt op slechts zeven kilometer van Funtana. Bezoek de oude stad, de culturele monumenten en bewonder de Venetiaanse gotische paleizen op het plein Marafor.

  Het is een smalle baai tussen Vrsar en Rovinj, die een paar kilometer het binnenland inloopt. Ontdek het prachtige groenrijke natuurgebied waar oesters, mosselen en vis worden gekweekt.
  3
  Lim

  Het is een smalle baai tussen Vrsar en Rovinj, die een paar kilometer het binnenland inloopt. Ontdek het prachtige groenrijke natuurgebied waar oesters, mosselen en vis worden gekweekt.

  In nog geen 3 uur met de boot ben je in het meest romantische plaatsje van Italië.
  4
  Venetië

  In nog geen 3 uur met de boot ben je in het meest romantische plaatsje van Italië.

  Winkelen in Funtana

  Wanneer u wilt winkelen dan kunt u naar Porec gaan. Wat winkelen betreft is Porec een ideale bestemming. Naast de grote bekende modemerken vindt u er allerlei ambachtswinkels waar de producten nog met de hand gemaakt worden. Voornamelijk in het oude gedeelte van de stad vindt u deze ambachtswinkels.

  Uitgaan in Funtana

  In Funtana vindt u een vijftigtal eetgelegenheden. Deze variëren van verschillende restaurants en pizzeria’s tot patisserieën en eetcafés. Wanneer u in Kroatië bent kan een bezoek aan een authentieke Konoba niet ontbreken. Dit zijn typisch Kroatische tavernes met veelal authentieke lokale gerechten. Wanneer u tijdens uw verblijf in Funtana in de avond naar vermaak zoekt en uit wilt gaan kunt u het beste naar Porec. Porec is een bruisende plaats met een rijk uitgaansleven. Wanneer de avond valt openen de discotheken en openluchtdiscotheken waar u zich tot in de late uurtjes heerlijk kunt vermaken. Naast de discotheken vindt in Porec ook allerlei barretjes, loungebars, cocktailbars en een nachtclub. Verder ligt er in Porec een bioscoop en een casino.In Funtana vindt u een vijftigtal eetgelegenheden. Deze variëren van verschillende restaurants en pizzeria’s tot patisserieën en eetcafés. Wanneer u in Kroatië bent kan een bezoek aan een authentieke Konoba niet ontbreken. Dit zijn typisch Kroatische tavernes met veelal authentieke lokale gerechten. Wanneer u tijdens uw verblijf in Funtana in de avond naar vermaak zoekt en uit wilt gaan kunt u het beste naar Porec. Porec is een Lees meer

  Actief bezig zijn in Funtana

  In Funtana en in de omgeving van Funtana zijn er allerlei sport en spel mogelijkheden. Tennis: Bij het Funtana Resort liggen twee graveltennisbanen. Daarnaast is er hier ook de mogelijkheid om te tafeltennisen. Bij het Funtana Resort is het ook mogelijk om tennislessen te nemen. Watersport mogelijkheden: Wat watersport betreft kunt u gaan duiken of snorkelen, parasailen, windsurfen, jetskiën, waterskiën, waterfietsen, kanoën en Kayakken, bananariden of zelfs flyboarden. Overige sport en spel mogelijkheden: In de groene baai van Porec bestaat er de mogelijkheid om te gaan paardrijden. Verder kunt u in de omgeving van Funtana karten, fitnessen, paintballen, basketballen, golfen of minigolven.In Funtana en in de omgeving van Funtana zijn er allerlei sport en spel mogelijkheden. Tennis: Bij het Funtana Resort liggen twee graveltennisbanen. Daarnaast is er hier ook de mogelijkheid om te tafeltennisen. Bij het Funtana Resort is het ook mogelijk om tennislessen te nemen. Watersport mogelijkheden: Wat watersport betreft kunt u gaan duiken of snorkelen, parasailen, windsurfen, jetskiën, waterskiën, waterfietsen, kanoën Lees meer

  Vervoer in Funtana

  Bus Vanaf het busstation in Porec rijden er bussen naar onder andere Novigrad, Rovinj, Pula, Rabac en Opatija. Taxi Een taxi kunt u regelen via de receptie van uw hotel. De prijzen van de taxi’s in Kroatië zijn ongeveer gelijk aan de prijzen voor een taxi in Nederland. Toeristentreintje In de zomer rijdt er een toeristentreintje vanuit Zelena en Plava Laguna richting het centrum van Porec. Daarnaast rijdt er een toeristentreintje vanuit Borik ook richting het centrum van Porec. Huurmogelijkheden Indien u liever zelf een voertuig bestuurd bestaat er de mogelijkheid om een auto, mountainbike of fiets te huren in Porec.Bus Vanaf het busstation in Porec rijden er bussen naar onder andere Novigrad, Rovinj, Pula, Rabac en Opatija. Taxi Een taxi kunt u regelen via de receptie van uw hotel. De prijzen van de taxi’s in Kroatië zijn ongeveer gelijk aan de prijzen voor een taxi in Nederland. Toeristentreintje In de zomer rijdt er een toeristentreintje vanuit Zelena en Plava Laguna richting het centrum van Porec. Daarnaast rijdt er een toeristentreintje Lees meer

  Praktische info over Funtana

  Medische hulp: Indien u medische ondersteuning nodig heeft tijdens uw verblijf in Funtana kunt u terecht bij een van de apotheken of dokterspraktijken. Indien u meer urgente hulp nodig heeft kunt u terecht in het ziekenhuis van Porec. Informeer altijd bij uw accommodatie welke apotheek of dokterspraktijk in de buurt ligt.