Ga naar:

Crikvenica

  • Onderdeel van de Riviera van Crikvenica
  • Dé prefecte zon-, zee- en strandbestemming
  • Één van de zonnigste steden van Kroatië
Zoek een andere plaats in Kvarner
+ 7
Vanaf0,-Per persoon
Wist u dat..

Crikvenica uitgesproken wordt als “Tsrikvenitsa”?

Algemene informatie over Crikvenica

Crikvencia is gelegen in de Kvarner Baai op zo’n 35 kilometer ten zuiden van de plaats Rijeka. De badplaats Crikvencia vormt samen met onder andere Selce, Dramalj, Jadranovo de Riviera van Crikvenica, een aaneenschakeling van verschillende kleinere toeristendorpen. De stad Crikvenica is gelegen in het westen van Kroatië en is vernoemd naar de kerk die in 1412 geschonken is door prins Nikola Frankopan IV. De naam van de stad zelf betekent letterlijk 'kerkje'. Al in 1888 werd Crikvenica gezien als eerste toeristische resort aan de Kroatische Adriatische zee. De schone, heldere blauwe Adriatische zee, een Riviera met kiezel en zandstranden die zich wel uitstrekt over 30 km en veel natuurlijke schaduw onder de groene pijnbomen maken Crikvenica een geweldig zon-, zee- en strandbestemming!Crikvencia is gelegen in de Kvarner Baai op zo’n 35 kilometer ten zuiden van de plaats Rijeka. De badplaats Crikvencia vormt samen met onder andere Selce, Dramalj, Jadranovo de Riviera van Crikvenica, een aaneenschakeling van verschillende kleinere toeristendorpen. De stad Crikvenica is gelegen in het westen van Kroatië en is vernoemd naar de kerk die in 1412 geschonken is door prins Nikola Frankopan IV. De naam van de stad zelf betekent letterlijk 'kerkje'. Al in 1888 werd Crikvenica gezien als eerste toeristische resort aan de Kroatische Adriatische zee. De schone, heldere blauwe Adriatische zee, een Riviera met kiezel en zandstranden die zich wel uitstrekt over 30 km en veel natuurlijke schaduw onder de groene pijnbomen maken Crikvenica een geweldig zon-, zee- en strandbestemming!
Crikvenica in feiten
  • Gelegen in de Kvarner Baai
  • Onderdeel van de Riviera van Crikvenica
  • Zon-, zee- en strandbestemming
  • Per jaar zo’n 2.500 zonuren
  • De naam Crikvenica betekent letterlijk 'kerkje'
  • Gelegen tegenover het eiland Krk

Tips en excursies van de reisleiding voor Crikvenica

Geniet van een leuk uitje in de omgeving van Crikvenica, onderstaand zie je enkele tips van onze reisleiding ter plaatse.
Bewandel het liefdes-pad een 8km lange oase van rust en stilte of geef elkaar een kus op één van de ‘Kissing Spots” in de stad.
1
Wordt verliefd in Crikvencia

Bewandel het liefdes-pad een 8km lange oase van rust en stilte of geef elkaar een kus op één van de ‘Kissing Spots” in de stad.

Bezoek de prachtige Plitvice meren en laat je betoveren door de watervallen en de smaragdgroene meren.
2
Plitvice meren

Bezoek de prachtige Plitvice meren en laat je betoveren door de watervallen en de smaragdgroene meren.

Breng een bezoek aan het Adrenalin Park. Bereik de top van het klimparcours, ontwijk de verfkogels tijdens een potje paintball en spring op de trampoline.
3
Adrenalin Park Crikvenica

Breng een bezoek aan het Adrenalin Park. Bereik de top van het klimparcours, ontwijk de verfkogels tijdens een potje paintball en spring op de trampoline.

Krk is het grootste eiland in de Adriatische Zee en is door middel van een lange brug verbonden met het vasteland.
4
Ontdek het eiland Krk

Krk is het grootste eiland in de Adriatische Zee en is door middel van een lange brug verbonden met het vasteland.

Winkelen in Crikvenica

In Crikvenica ligt het winkelcentrum Duga Mall. Het is het grootste centrum in het gebied van Rijeka tot Zadar. In het vier verdiepingen tellende winkelcentrum vindt u alle soorten winkels: supermarkt, kleding- en schoenenwinkels, een apotheek en nog veel meer. Voor wie op zoek is naar verse boodschappen, fruit en groenten, heeft Crikvenica een groene markt met een verscheidenheid aan producten die in de regio worden geteeld.

Uitgaan in Crikvenica

In Crikvenica zijn verschillende restaurants waar u een heerlijk hapje kan gaan eten. Tevens bevinden zich in het centrum verschillende nachtclubs die tot in de late uurtjes geopend zijn.

Actief bezig zijn in Crikvenica

Fietsen De stad Crikvenica en haar omgeving bieden uitstekende mogelijkheden voor fietsliefhebbers, vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in mountainbiken. Fiets door het laagland gedeelte in de Vinodol Vallei en ontdek het eiland Krk. Ook zijn er fietsroutes die van zee naar een hoogte van 1200 meter leiden. Dit allemaal binnen 35 kilometer van Crikvenica. Wandelen Een wandeling langs de kust, door een pijnbomen bos direct aan zee of verken het groene achterland via de prachtige wandelpaden. In de Riviera van Crikvenica vindt je 7 interessante wandelpaden: Waves Trail, Karst and Sage Trail, Cliff Trail, Green Trail, Heavenly Trail, Roman Trail, en de Degenia Trail. Duiken en snorkelen In Crikvencia bevinden zich vele duiklocaties en de meest prachtige snorkelspots. In de stad zijn dan ook verschillende duikscholen gevestigd. Overige watersporten Andere watersport activiteiten in Crikvenica zijn boottrips, kajakken, parasailing, banana-rides en waterskiën.Fietsen De stad Crikvenica en haar omgeving bieden uitstekende mogelijkheden voor fietsliefhebbers, vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in mountainbiken. Fiets door het laagland gedeelte in de Vinodol Vallei en ontdek het eiland Krk. Ook zijn er fietsroutes die van zee naar een hoogte van 1200 meter leiden. Dit allemaal binnen 35 kilometer van Crikvenica. Wandelen Een wandeling langs de kust, door een Lees meer

Vervoer in Crikvenica

Het busstation ligt ongeveer 179 meter verwijderd van het stadscentrum van Crikvenica. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Rijeka-Krk, gelegen op 21.42 km afstand.

Praktische info over Crikvenica

In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen. Wanneer u onverhoopt medische hulp nodig heeft tijdens uw vakantie in Crikvencia kunt u terecht bij een van de huisartsen of in het ziekenhuis. Ook zijn er een aantal apotheken te vinden in de stad. Natuurlijk kunt u met al uw vragen terecht bij onze plaatselijke reisleiding. In Kroatië is Ana onze reisleidster. Bij aankomst in Kroatië zal zij zich voorstellen in de bus en hier ontvangt u ook haar contactgegevens. Ana spreekt geen Nederlands, wel Engels of Duits.In Kroatië wordt er betaald met de Kuna. U kunt ervoor kiezen om uw euro’s te wisselen voor Kuna’s bij een van de lokale wisselkantoren. U kunt er ook voor kiezen uw Kuna’s bij een geldautomaat op te nemen. Wanneer u onverhoopt medische hulp nodig heeft tijdens uw vakantie in Crikvencia kunt u terecht bij een van de huisartsen of in het ziekenhuis. Ook zijn er een aantal apotheken te vinden in de stad. Natuurlijk kunt u Lees meer