COVID Maatregelen voor reizen naar Kroatië

COVID Maatregelen Kroatië

Net zoals in de rest van Europa gelden er in Kroatië ook maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Wij stellen deze informatie met de grootst mogelijke zorg samen, echter kan de informatie verouderd zijn doordat dit voortdurend veranderd. Het is te alle tijden de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen.

COVID-test
Om Kroatië binnen te komen dient u een vaccinatiebewijs van minimaal 14 dagen oud te laten zien. Of u moet kunnen aantonen dat u uw 1e dosis van het Pfizer- of Moderna-vaccin heeft gehad: minimaal 22 dagen en maximaal 42 dagen geleden. Dit is sinds 1 juli mogelijk middels het EU Digitaal Corona Certificaat. Indien u nog niet bent gevaccineerd dient u zich te laten testen. Dit mag zowel een PCR-test (maximaal 72 voor aankomst afgenomen) als een Antigeen (snel)test zijn (maximaal 48 uur voor aankomst afgenomen). Deze verplichting geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Vanzelfsprekend dient u het negatief testresultaat te laten zien bij het instappen in de bus. Voor meer informatie over de COVID testen, zie: www.solmar.nl/pcr-test

Passenger Locator Form
Ook dient u een Passenger Locator Form in te vullen. Dit kan via deze link
Let ook op de eventuele overige gezondheidsverklaringen die verplicht zijn voor Kroatië.

Mondkapjes
Tijdens de busreis zal de bus door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië rijden. Voor al deze landen geldt een mondkapjesplicht in de bus. Let er hierbij op dat er in Duitsland strenge eisen zitten aan het type mondkapje. Dit moet een FFP2, KN95 of chirurgisch mondkapje zijn. Een eventuele boete die voortvloeit uit het niet naleven van deze maatregelen is vanzelfsprekend voor rekening van de passagier zelf.

Terugkomst in Nederland
Voor Kroatië geldt code geel (positief reisadvies), dit betekent dat u zich niet hoeft te laten testen en niet in quarantaine hoeft bij terugkomst in Nederland zo lang het reisadvies voor Kroatië op geel (of groen) staat. Voor de actuele reisadviezen zie: www.nederlandwereldwijd.nl

Lokale maatregelen
In Kroatië geldt een afstandsregel van 1,5 meter wanneer u buiten bent. Binnen geldt een afstandsregel van 2 meter. Een mondkapje is verplicht in het OV, winkels en openbare gebouwen. Indien u buiten bent en het is niet mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren is een mondkapje ook verplicht. Restaurants en terrassen zijn geopend.