Coronavoucher voorwaarden

Corona-voucher voorwaarden Solmar

U heeft bij Solmar een reis geboekt. Helaas is deze, door de verscherpte maatregelen als gevolg van het coronavirus, geannuleerd. Hiervoor heeft u van Solmar een “Corona-voucher” ontvangen. Wat zijn de spelregels? Deze leggen wij u uit door middel van onderstaande voorwaarden.

 1. U heeft een voucher ontvangen omdat uw reis is geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden en verscherpte maatregelen vanuit de overheid ten gevolge van het coronavirus. Dit voucher heeft u ontvangen van Solmar gevestigd aan den Engelsman 2a, 6026 RB te Maarheeze, KvK-nummer 17065850 (hierna: ‘Solmar’).
 2. De volgende gegevens staan vermeld op uw “Corona-voucher”.
  - De naam “Corona-voucher”.
  - Het unieke nummer van de “Corona-voucher”.
  - Het factuurnummer, behorende bij de “Corona-voucher”.
  - De uitgiftedatum van de “Corona-voucher”.
  - De waarde van de “Corona-voucher”.
  - De geldigheid van de “Corona-voucher”.
  - De mededeling dat de SGR garantieregeling van toepassing is.
 3. Alleen door Solmar uitgegeven vouchers met de in punt 2 genoemde informatie zijn geldig.
 4. Indien u uw "Corona-voucher" in wilt wisselen op een nieuwe reis dan kan dit uitsluitend op een reis, welke wordt aangeboden op de website van Solmar, te weten www.solmar.nl.
 5. U kunt daarbij kiezen uit het volledige aanbod van Solmar. U kunt ook kiezen voor een andere bestemming of hotel. Valt de reissom hoger uit dan het tegoed, dan betaalt u wel een meerprijs.
 6. Wanneer u gebruik maakt van het Corona-voucher, vragen wij u een kopie of foto van de voucher te mailen naar info@solmar.nl of per post op te sturen naar het volgende adres: Solmar, Den Engelsman 2a, 6026 RB Maarheeze.
 7. De voucher is één jaar geldig na uitgifte. U kunt dus met het tegoed van uw geannuleerde reis tot één jaar na uitgifte een nieuwe vakantie boeken (dit geldt voor het complete reisaanbod van Solmar). De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021.
 8. Dekking SGR: Solmar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het Coronavirus is door de SGR besloten dat de ‘Corona-voucher’ onder de dekking van de SGR valt. Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie bijvoorbeeld failliet gaat en u nog een ongebruikte Coronavoucher heeft, dit wordt vergoed door de SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kunt u nalezen op www.sgr.nl. Hiermee blijft u de zekerheid houden dat uw reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Aanspraken die voortvloeien uit een geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR.
 9. Nadat u gebruik heeft gemaakt van het inwisselen van uw Corona-voucher middels een nieuwe boeking, zijn de gebruikelijke algemene voorwaarden van Solmar weer van toepassing. Hiermee gaat u akkoord na het definitief maken van uw boeking.
 10. De voucher kan uitsluitend ingewisseld worden door de bij Solmar bekende hoofdboeker.
 11. De Corona-voucher is uitsluitend een tegoed voor een vakantie bij Solmar en niet bij een andere reisorganisatie.
 12. Indien u uw voucher niet wilt/kunt inzetten voor een nieuwe reis dan zal Solmar uw Corona-voucher vóór de vervaldatum aan u terugbetalen.
 13. De Corona-voucher, die u van Solmar heeft ontvangen, is niet overdraagbaar.
 14. Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.