Playa d'Aro

Foto's

Accommodaties

Algemene informatie over Playa d'Aro

Playa d'Aro biedt alles wat u maar wensen kunt en is gelegen aan de noordoostkust van Spanje (Costa Brava), tussen Palamos en San Feliu de Guixols.Het strand van Playa d'Aro is een groot zandstrand (fijngrind) omgeven door prachtige baaien en rotspartijen. Een centrum met moderne, mondaine winkels van hoog niveau, maar u vindt hier ook eenvoudige, goedkopere winkeltjes. Hetzelfde geldt voor de restaurants. Een uitgebreide keuze, van exclusief tot vele gezellige pizzeria's en andere eethuisjes, barretjes en terrasjes. In het voor- en naseizoen is het in de hotels en op het strand over het algemeen rustig. 's Avonds en in de weekenden, wanneer de spanjaarden van heinde en verre hun kleding komen kopen in Playa d'Aro, kan het er goed druk zijn. Volop keuze aan sportactiviteiten; duiken, zeilen, golf, squash enz. Natuurlijk is er ook een jachthaven, waar u desgewenst een bootje kunt huren. 's Avonds is het levendig op de terrasjes voor de strandhotels, dit zet zich later op de avond voort in de talloze pubs en discotheken in en rondom het centrum.

Afstanden: Utrecht 1450 km, Palamos 7km, Girona 32km

Winkels in Playa d'Aro

Playa d'Aro beschikt over ca. 250 winkels, waaronder veel luxe boetieks, lederwarenzaken, juweliers, schoenenwinkels en 2 warenhuizen. De winkels zijn doorgaans geopend van 09.00-14.00 uur en 17.00-22.30 uur. Wekelijks is er een markt in het centrum van Playa d'Aro.

Stranden van Playa d'Aro

 • Aro-strand: gelegen voor de hele plaats. Erachter is de promenade met voornamelijk moderne en hoge accomodaties. Grof zandstrand van ca. 2km lang en 40-70m breed. Mei tot half september verhuur van ligbedden en parasols. Er zijn douches, een EHBO-post en op de promenade erlangs vele terrassen.
 • Rovira-strand: aan een baaitje, ten noordoosten van het Aro-strand. Fijn grindstrand ca. 200m lang en 40m breed. Er zijn douches, toiletten, EHBO-post, bar met terras.
 • Cala Cristostrand: aan een baai ten noordoosten van Playa de Aro. Fijn grindstrand met aan weerszijden rotsen, ca. 150m lang en 50m breed.
 • Cala Gogo-strand: aan een baaitje ten noordoosten van Playa de Aro. Fijn grindstrand, ca. 50m lang en 10m breed.

Eten en drinken in Playa d'Aro

Circa. 100 zeer gevarieerde eetgelegenheden, oa. vis- en grillrestaurants, Duitse restaurants, Nederlandse restaurants, Chinese restaurants en eenvoudige cafetaria's.  In het centrum ca. 20 terrassen en op de promenade ca. 25 terrassen. 

Uitgaan in Playa d'Aro

Playa d'Aro telt ca. 10 discotheken waarvan Joy en Malibu erg populair zijn. Hiernaast beschikt de badplaats over ca. 100 bars, waaronder Engelse pubs, cocktailbars, pianobars, Duitse en Nederlandse bars en ijssalons.

Uitgaan overig: 2 Bioscopen, grote openluchtdiscotheek in st. Feliu de Guixols, Magic Park (grote speelhal met bowlingbanen en rolschaatsbaan).

Kinderen

De stranden van Playa d'Aro hebben een vrij snel tot snel aflopende zeebodem. 2 pretparken. Verspreid enkele speeltuintjes.

Sport en spel in Playa d'Aro

 • Tennis: 3 Tenniscomplexen met in totaal 26 banen, ca. € 20,- per uur (met verlichting ca. € 25,- per uur). Bij vrijwel allemaal zijn rackets te huur en is les mogelijk.
 • Squash: 2 Banen ten zuiden van het centrum.
 • Windsurfen: Juni tot half september bij de jachthaven.
 • Zeilen: Juni tot half september bij de jachthaven.
 • Paardrijden: In Santa Cristina de Aro op 6km afstand.
 • Duiken: Duikschool naast hotel Columbus
 • Golf: In de wijk Mas Nou 18 en 9 holes.
 • Overige sport: Minigolf, kartbaan in Sta. Cristina d' Aro, waterpretpark "Aquamarina" in Playa d' Aro (is hetzelfde soort park als Waterworld in Lloret).

Vervoer in Playa d'Aro

Soorten vervoer

 • Bus: 1x Per uur (juli/aug 2x per uur) vanuit centrum naar San Feliu de Guixols en Palafrugell, Gerona en Barcelona. Gemiddeld 12x per dag naar Santa Cristina de Aro.
 • Trein: Dichtstbijzijnde treinstation is in Caldes de Malavella (ca. 20 km van Playa d' Aro). Caldes de Malavella heeft geen busverbindingen met Playa d'Aro.
 • Taxi: Er zijn taxiverbindingen.
 • Boot: Mei t/m september vanaf strand 4x per dag naar Palamos en via oa. San Feliu de Guixols, Tossa en Lloret naar Blanes.
 • Overig vervoer: Mei t/m september, toeristentreintje door Playa de Aro.

Huurmogelijkheden

Huurmogelijkheden: auto's, scooters, bromfietsen, fietsen

Excursies in Playa d'Aro

Hierover ontvangt u ter plaatse informatie.

Praktische informatie over Playa d'Aro

Medische hulp: 2 Artsenpraktijken en 5 apotheken. Geen Nederlandse artsen, spreken wel Engels. Ziekenhuis in Palamos op 7km. Voor trombosedienst dient u  naar Palamos te gaan om bloed af te nemen en vervolgens kunt u de uitslag in Playa de Aro bij het Eurocenter ophalen.

Post/Telefoon: Postkantoor in het centrum (ma t/m vrijdag 09.00-14.00 uur, zaterdag van 09.00-12.00) 

Banken: diverse banken en geldautomaten.

 

Wij trachten d.m.v. bovenstaande gegevens een zo goed mogelijke beschrijving weer te geven. Het is echter mogelijk dat één of meerdere onderdelen inmiddels gewijzigd zijn. Hieraan kunnen nimmer rechten worden ontleend.