Playa d'Aro

Foto's

Accommodaties

Over Playa d'Aro

Playa d'Aro biedt alles wat u maar wensen kunt. Het strand van Playa d'Aro is een groot zandstrand (fijngrind) omgeven door prachtige baaien en rotspartijen. Een centrum met moderne, mondaine winkels van hoog niveau, maar u vindt hier ook eenvoudige, goedkopere winkeltjes. Hetzelfde geldt voor de restaurants. Een uitgebreide keuze, van exclusief tot vele gezellige pizzeria's en andere eethuisjes, barretjes en terrasjes. In het voor- en naseizoen is het in de hotels en op het strand over het algemeen rustig. 's Avonds en in de weekenden, wanneer de spanjaarden van heinde en verre hun kleding komen kopen in Playa d'Aro, kan het er goed druk zijn. Volop keuze aan sportactiviteiten; duiken, zeilen, golf, squash enz. Natuurlijk is er ook een jachthaven, waar u desgewenst een bootje kunt huren. 's Avonds is het levendig op de terrasjes voor de strandhotels, dit zet zich later op de avond voort in de talloze pubs en discotheken in en rondom het centrum.

Ligging

Playa d'Aro is gelegen aan de noordoostkust van Spanje (Costa Brava), tussen Palamos en San Feliu de Guixols.

Afstand vanaf Utrecht: 1450 km.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Girona (32 km, 35 autominuten).  De plaats Palamos ligt op 7km van Playa de Aro 

Plaatsbeschrijving

3,5 km lange, grote badplaats met achter het lange strand een brede promenade met vele terrassen, grote moderne hotels, hoge appartementengebouwen en woonhuizen langs vlakke wegen. Aan de zuidkant een jachthaven en een boomrijke hotel- en appartementenwijk. Aan de noordkant ligt de bosrijke villawijk Mas Nou met sterk hellende wegen. Dwars door de plaats loopt de verbindinsweg naar Palamos met in het centrum de splitsing naar Gerona. Groot en levendig centrum met vele terrassen en winkels.

Winkels

Playa d'Aro beschikt over ca. 250 winkels, waaronder veel luxe boetieks, lederwarenzaken, juweliers, schoenenwinkels en 2 warenhuizen. 1x Per week markt. Openingstijden winkels: 09.00-14.00 uur en 17.00-22.30 uur.

Drukte

Druk langs de 2 verkeerswegen, druk in het centrum. Daarbuiten rustiger. In de villawijk Mas Nou heerst rust. In het voor- en naseizoen is het zeer rustig.

Strand

 • Aro-strand: gelegen voor de hele plaats. Erachter is de promenade met voornamelijk moderne en hoge accomodaties. Grof zandstrand van ca. 2km lang en 40-70m breed. Mei tot half september verhuur van ligbedden en parasols. Er zijn douches, een EHBO-post en op de promenade erlangs vele terrassen. Rovira-strand: aan een baaitje, ten noordoosten van het Aro-strand. Fijn grindstrand ca. 200m lang en 40m breed. Er zijn douches, toiletten, EHBO-post, bar met terras.
 • Cala Cristostrand: aan een baai ten noordoosten van Playa de Aro. Fijn grindstrand met aan weerszijden rotsen, ca. 150m lang en 50m breed.
 • Cala Gogo-strand: aan een baaitje ten noordoosten van Playa de Aro. Fijn grindstrand, ca. 50m lang en 10m breed.

Uitgaan

Playa d'Aro kent ca. 100 gevarieerde bars, waaronder Engelse pubs, cocktailbars, pianobars, Duitse en Nederlandse bars en ijssalons. In het centrum ca. 20 terrassen en op de promenade ca. 25 terrassen. 10 Discotheken (vooral Joy en Malibu zijn populair) en 6 discobars. Restaurants: Ca. 100 zeer gevarieerde gelegenheden, oa. vis- en grillrestaurants, Duitse restaurants, Nederlandse restaurants, Chinese restaurants en eenvoudige cafetaria's. Uitgaan overig: 2 Bioscopen, grote openluchtdiscotheek in st. Feliu de Guixols, Magic Park (grote speelhal met bowlingbanen en rolschaatsbaan).

Sport en Spel

 • Tennis: 3 Tenniscomplexen met in totaal 26 banen, ca. € 20,- per uur (met verlichting ca. € 25,- per uur). Bij vrijwel allemaal zijn rackets te huur en is les mogelijk.
 • Squash: 2 Banen ten zuiden van het centrum.
 • Windsurfen: Juni tot half september bij de jachthaven.
 • Zeilen: Juni tot half september bij de jachthaven.
 • Paardrijden: In Santa Cristina de Aro op 6km afstand.
 • Duiken: Duikschool naast hotel Columbus
 • Golf: In de wijk Mas Nou 18 en 9 holes.
 • Overige sport: Minigolf, kartbaan in Sta. Cristina d' Aro, waterpretpark "Aquamarina" in Playa d' Aro (is hetzelfde soort park als Waterworld in Lloret).

Kinderen

De stranden van Playa d'Aro hebben een vrij snel tot snel aflopende zeebodem. 2 pretparken. Verspreid enkele speeltuintjes.

Vervoer

 • Boot: Mei t/m september vanaf strand 4x per dag naar Palamos en via oa. San Feliu de Guixols, Tossa en Lloret naar Blanes.
 • Bus: 1x Per uur (juli/aug 2x per uur) vanuit centrum naar San Feliu de Guixols en Palafrugell, Gerona en Barcelona. Gemiddeld 12x per dag naar Santa Cristina de Aro.
 • Taxi: Er zijn taxiverbindingen.
 • Trein: Dichtstbijzijnde treinstation is in Caldes de Malavella (ca. 20 km van Playa d' Aro). Caldes de Malavella heeft geen busverbindingen met Playa d'Aro.
 • Overig vervoer: Mei t/m september, toeristentreintje door Playa de Aro.
 • Huren: Auto's, scooters, bromfietsen, fietsen.

Excursies

Hierover ontvangt u ter plaatse informatie.

Activiteiten / Festival

Hierover ontvangt u ter plaatse informatie.

Overige zaken

 • Medische hulp: 2 Artsenpraktijken en 5 apotheken. Geen Nederlandse artsen, spreken wel Engels. Ziekenhuis in Palamos op 7km. 
 • Voor trombosedienst dient u  naar Palamos te gaan om bloed af te nemen en vervolgens kunt u de uitslag in Playa de Aro bij het Eurocenter ophalen.
 • Post/Telefoon: Postkantoor in het centrum (ma t/m vrijdag 09.00-14.00 uur, zaterdag van 09.00-12.00) 
 • Banken: diverse banken en geldautomaten.

Wij trachten d.m.v. bovenstaande gegevens een zo goed mogelijke beschrijving weer te geven. Het is echter mogelijk dat één of meerdere onderdelen inmiddels gewijzigd zijn. Hieraan kunnen nimmer rechten worden ontleend.